Hopeasompa 2024

Hopeasompa-skidtävlingen hålls i Vörå den 15–17 mars 2024

Stafettspänning HS 2023 Foto: Mikael Nordman

OBSERVERA att vi söker FUNTIONÄRER till både tävlingsdagarna och innan tävlingen – mer info HÄR

Under den kommande vintern kommer man kunna heja på unga längdskidåkare på Hopeasompa-mästerskapen, även kallad Silvertrissan, i Vörå den 15–17 mars 2024. Hopeasompa är en traditionell skidtävling, som har hållits sedan 1972 och samlar unga skidåkare mellan 12 och 16 år från hela landet.

Tävlingen arrangeras vid Vörå skidcentrum av Vörå IF, Oravais IF och IF Femman. Cirka 500 unga skidåkare förväntas komma på plats tillsammans med sina föräldrar och supportrar.

Att vi beviljats arrangemanget var känt redan tidigare, men nu, i och med publiceringen av det inhemska tävlingsprogrammet för längdskidåkning, har vi också fått exakta datum, berättar tävlingsledaren för evenemanget och ordföranden för Vörå IF:s skidsektion, Tor-Leif Häggman.

Hopeasompa arrangeras årligen på olika orter, senast i Lahtis skidspår. Nästa, 2024 års Hopeasompa, tävlas i Vörå den tredje helgen i mars med sprint på fredagen, normaldistans på lördagen och stafetter på söndagen.

Det kommande Hopeasompa-året kräver en stor ansträngning av våra föreningar och engagemang från tävlingsorganisationen. Baserat på tidigare arrangemang kan vi konstatera att vi tidigare har uppnått fantastiska resultat. Vi hoppas att arrangemangen kommer att förena de arrangerande föreningarna och även skidfolket. Dessutom hoppas vi att föreningarna och regionen får lite extra inkomster, säger ordföranden för organisationskommittén Mårten Lövdahl.

I Vörå har FM-tävlingar i allmänna klasser arrangerats år 2020, Finlands Cup-tävlingar år 2018 och ungdomarnas FM-tävlingar år 2016. Inom FSS-området har Hopeasompa i längdskidåkning inte tidigare arrangerats, men nog i backhoppning och kombinerad år 1988.

Vi välkomnar alla att delta i arrangemangen och uppmuntrar även företag och aktörer i regionen att delta och skapa en unik tävlingsanda. Vi bjuder också in publiken att komma och heja på unga skidåkare, äta korv och njuta av stämningen. Tillsammans skapar vi tävlingsstämningen!

Mer info kommer publiceras på: Skidförbundets sida om Hopeasompa – Silvertrissan