Hopeasompa 2024

Hopeasompa-hiihtotapahtuma järjestetään Vöyrillä 15.-17.3. 2024!

Viestisähinää HS 2023 Kuva: Mikael Nordman

HUOMIOITTEHAN että etsimme kisoihin ja päivinä ennen kisoja TOIMITSIJOITA. Voitte ilmoittaa halukkuutenne TÄÄLLÄ.

Tulevana talvena jännitetään ja kannustetaan nuoria maastohiihdon harrastajia Hopeasompa-tapahtumassa, joka järjestetään Vöyrillä 15.-17.3.2024. Tämä perinteikäs vuodesta 1972 lähtien järjestetty hiihtotapahtuma kokoaa yhteen maastohiihdon 12–16-vuotiaat nousevat kyvyt ja hiihtoa harrastavat nuoret.

Vöyrin hiihtokeskuksessa pidettävässä 52. Hopeasomman järjestäjinä toimivat Vörå IF, Oravais IF ja IF Femman. Tapahtumaan odotetaan noin 500 nuorta hiihtäjää ympäri maata, heidän huoltajiaan sekä kannustajiaan.

– Järjestelyoikeus oli tiedossa jo aikaisemmin, mutta nyt Maastohiihdon kotimaan arvokilpailukalenterin julkaisun myötä saimme myös tarkan ajankodan, kertoo tapahtuman kilpailunjohtaja ja Vörå IF:n hiihtojaoston puheenjohtaja Tor-Leif Häggman.

Hopeasompa järjestetään vuosittain eri paikkakunnalla. Viimeksi kilpailut käytiin Lahden laduilla. Seuraava, vuoden 2024 maastohiihdon Hopeasompa, kilpaillaan maaliskuun kolmantena viikonloppuna Vöyrillä: perjantaina sprinteissä, lauantaina normaalimatkoissa ja sunnuntaina viesteissä.

– Tuleva Hopeasompa-vuosi vaatii seurojemme väeltä suurta ponnistusta ja kisaorganisaatiolta tehtävään sitoutumista. Aiempien järjestelyjen perusteella voimme todeta, että olemme aikaisemmin yltäneet huikeisiin takoosuorituksiin. Toivomme järjestelyjen yhdistävän järjestäviä seuroja ja hiihtoväkeä myös nyt. Lisäksi toivomme seuroille ja seudulle pientä lisätuloa, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mårten Lövdahl.

Vöyrillä on viime vuosina järjestetty yleisen sarjan SM-hiihdot vuonna 2020, Suomen Cupin kilpailut vuonna 2018 ja nuorten SM-hiihdot vuonna 2016. FSS:n alueella ei ole aiemmin jäljestetty maastohiihdon Hopeasomman loppukilpailua. FSS:n alueella on vuonna 1988 järjestetty mäkihypyn ja yhdistetyn loppukilpailut.

Toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan järjestelyihin ja rohkaisemme alueen yrityksiä ja toimijoita mukaan luomaan ainutlaatuista kisahenkeä. Kutsumme myös yleisön paikalle kannustamaan nuoria hiihtäjiä, syömään kisamakkaraa ja nauttimaan tunnelmasta. Yhdessä luomme kisatunnelman!

Lisätiedot kisoista tulee löytymään : Hiihtoliiton Hopeasompa sivulla