Tävlingsinstruktioner, Lapua Cup 4

Tävlingsinstruktioner

Lapua Cup 4 10.6.2023 Vörå skidcentrums skjutbana

Sprint

(uppdaterad 8.6.2023)

Vägvisning

Parkering på parkeringsplatsen vid Vörå Skidcentrum, ingen avgift. Adress Skidbacksvägen 16, Vörå. Från parkeringen skyltning till tävlingsplatsen, 400m.

OBS! På vägen från parkeringen till skjutbanan går man över första golfbanan. Var uppmärksamma och vänta på er tur om det finns en spelare på utslagsplatsen. Rullskidbanan är i normalt bruk nere nära parkeringen men avstängd uppe på backen runt tävlingsplatsen.

 

Tidtabell

Inskjutning 12.00-12.45 Grupp 1 klo 12-12.20 Grupp 2 klo 12.25-12.45

Demonstration klo 12.45

Första start klo 13.15

Prisutdelning när resultaten är klara.

 

Start

100m till start

 

Karta

Orienteringskarta uppdaterad 6/2023 i 5 färg, 1:7 500, ekvidistans 2,5m, A4. I tävlingsterrängen finns en frisbeegolf bana. Korgarna och kastplatserna som är uppbyggda är utmärkta med (x) på kartan, de låga kastplatserna är inte utmärkta. I samband med frisbeegolfbanan finns det en del nya stigar som endast delvis är utmärkta.

Kartan får hållas efter målgång, men var sportslig och visa inte åt dem som inte ännu startat. Kontrolldefinitionerna endast på kartan.

 

Tävlingsnummer

Alla använder tävlingsnummer som fås i informationen. Tävlingsnumrorna returneras efter målgång. För icke returnerad nummerväst debiteras 50 euro. Vatten att dricka finns efter målgång.

 

Förbjudna områden

I tävlingsterrängen finns flera golfbanor som alla är förbjudna områden. På frisbeegolfbanan rör det sig människor under tävlingen, vänligen iaktta aktsamhet. Snöhögen vid skjutbanan är också förbjuden att klättra på.

 

 Klasser och banlängder

 

H21 3,80 km
D21, H40, H18 3,13 km
D40, H50, H16 2,54 km
D50, H60 2,20 km
D60, H14 2,16 km
HD12 1,77 km

 

Tävlingens gång

De tävlande börjar med en orienteringsbana och kommer sedan till liggande skytte. Där ges kartan till funktionären som märker träffarna på kartan och den tävlande fortsätter vid behov till straffrundan där man stämplar på varje varv. Därifrån fortsätter man till starten på den andra orienteringsslingan. Efter den andra slingan kommer man till samma sista kontroll före skyttet. Efter skyttet och eventuella straffrundor springer tävlande i mål. I målet kontrolleras stämplarna och skjutresultatet skrivs upp.

På skjutbanan finns 6 banor. Om banorna är fulla när man kommer stämplar man ”in” i vänthagen och ”ut” då man får gå fram till mattan. Väntetiden räknas bort från sluttiden.

Vapenhantering

Vapnet bärs i pipan och låset är öppet då man flyttar vapnet på skjutplatsen. Under tävlingen förvaras vapnet i vapenställningen på valfri plats.

 

WC, omklädning och dusch

WC på tävlingsplatsen. Omklädning och dusch i servicebyggnaden vid parkeringen.

OBS! Privattillställning i skidstugan.

 

Lycka till i tävlingen!

Tävlingsledare/banmästare

Marie Fred
marie.fred80 at gmail.com